spredaż i kupno (proszę o aktualizację)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Gratki nowego autka :!: Teraz to dopiero będziesz mógł się odstresować przy detailingu
    Szkoda, że nie zdarzyło się trochę wcześniej, bo brałbym Twoją O2 od ręki lacze
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

SPRZEDAŻ:
    1. Sprzedaję, czy nadal muszę zgłosić do mojego wydziału komunikacji ów fakt sprzedaży w terminie 30 dni od daty transakcji ?

2. Czy nadal muszę zgłosić ten fakt u mojego ubezpieczyciela ? Jeśli tak to jaki mam termin ? Co dzieje się ze składką OC nazwijmy to nadpłaconą ?

KUPNO U DEALERA:
    Załóżmy że to dealer poza moim miejscem zamieszkania, mój niestety ach.... szkoda mówić, jak uniknąć podwójnej podróży do ASO?
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

1.Tak
      2.
      Jeżeli kupujący nie wypowie umowy ubezpieczenia w terminie ustawowym to twoje ubezpiecznie przechodzi na nowego właściciela.Składka "nadpłacona" przepada ,że tak powiem.
      Jeżeli nowy właściciel wypowie ubezpieczenie i wykupi gdzieś indziej ,należeć Ci się będzie zwrot.

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez shok
        1.Tak
        2.
        Jeżeli kupujący nie wypowie umowy ubezpieczenia w terminie ustawowym to twoje ubezpiecznie przechodzi na nowego właściciela.Składka "nadpłacona" przepada ,że tak powiem.
        Jeżeli nowy właściciel wypowie ubezpieczenie i wykupi gdzieś indziej ,należeć Ci się będzie zwrot.
        Szkoda, że nie mogę pkt. za pomoc przyznać w OT. Ale bardzo dziękuję, czyli jednak OC się zmieniły zasady.

A w kwestii rozegrania tego z zamiejscowym ASO, aby nie gonić po dwa razy na miejsce: umowa raz, odbiór dwa, wiesz coś może ?
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Nie mogę Ci pomóc bo nie wiem

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Punkt 1: musisz zgłosić fakt sprzedaży auta.
            Punkt 2: musisz zgłosić fakt sprzedaży auta. Jeśli kupujący wypowie umowę OC, to dostaniesz zwrot składki pomniejszony o 30 dni...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• oolsztyniak
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6647
              • Superb II combi (3T5)
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Sprzedałem auto w sierpniu bądź październiku.
              W lipcu skończyło się OC a nie wiedziąc , że będę sprzedawał kupiłem drugą polise.
              Po sprzedaniu udałem się do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania pojazdu a później do ubezpieczalni , żeby zerwać umowe i wysłać pismo o zwrot tzw. nadpłaty.
              Ubezpieczyciel wyliczył , podzielił , coś tam dodał i powiedział , że zwrot będzie niebawem.
              I co? Mamy styczeń a kasy jak nie było tak ku#@!#!% nie ma :evil:
              Zawsze czymś się wykręcają , a to brak dokumentów a to brak podpisu , a to nie to a to nie tamto .... :evil:
              Gdyby była to większa kwota dobrał bym się im do dupy a tak pozostaje tylko czekać :|
              Po raz kolejny jak ktoś coś chce od TU to mają go gdzieś a ja TU chce od Ciebie to wlezie Ci w d.pe :evil:
              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

oolsztyniak, zwrot składki dostaniesz jedynie wtedy, gdy kupujący Twoje auto wypowie Twoją polisę OC w Twojej ubezpieczalni. Jeśli tego nie zrobi, to poprostu (zgodnie z obowiązujacymi przepisami) jeździ na opłaconym przez Ciebie OC, a Tobie (automatycznie) nie należy się zwrot składki...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...